AKU sluit zomer af met een tijdloop

Regio – Iedereen kent van het wielrennen het begrip ‘tijdrit’. Renners starten met een tussenpoze van 2 of 3 minuten achter elkaar en leggen individueel een parcours af van een aantal kilometer. AKU organiseert de laatste jaren in september als afsluiting van het Berkelaar zomeravondcircuit een uurloop. I.v.m. de coronamaatregelen kan er niet tegelijkertijd met een groep gestart worden en daarom kwam Jos Lakerveld van de wedstrijdcommissie van AKU op het creatieve idee om een individuele tijdloop te organiseren.

Tijdloop Berkelaar zomeravondcircuit

De tijdloop wordt op zondag 13 september georganiseerd over een afstand van 10 kilometer. Er wordt gestart tussen 10.00u. en 13.00u. De lopers starten om de minuut, waarbij de eerste loper om 10.00u. start. en de laatste om 12.58u. Dat betekent dat maximaal 180 lopers aan dit evenement kunnen meedoen.

De deelnemers lopen op de wielerbaan van onze buur UWTC die om het sportpark de Randhoorn in Uithoorn ligt. De gelopen tijd wordt geregistreerd met een chip in het startnummer.

Alle lopers ontvangen na afloop een mooie herinnering.

Inschrijven

Om onnodige kontakten te vermijden kan er op de dag van de loop zelf niet worden ingeschreven, deelnemers geven zich uiterlijk tot 7 september op via www.inschrijven.nl. en betalen dan direct de inschrijfkosten van € 5,-.

In de week voor de loop krijg je van de organisatie een starttijd doorgegeven, geef daarom bij het inschrijven een duidelijk en actueel e-mailadres door.

Je meld je op de dag van de loop in het clubhuis van atletiekvereniging AKU.

Hierbij willen wij wielervereniging UWTC hartelijk bedanken voor de mogelijkheid om de tijdloop op hun wielerparcours te kunnen organiseren.

Voor informatie: contact opnemen met Jos Lakerveld 06 57036868.