Voetbal: Ruime winst voor FCA en RKDES

Aalsmeer – Er is weer volop gevoetbald afgelopen weekend en dit keer met goede resultaten voor de eerste teams van FC Aalsmeer en RKDES Kudelstaart. De fans van FCA 1 moesten zaterdag 4 februari naar Bodegraven om ‘hun’ team te zien voetballen tegen ESTO, maar ze waren er niet voor niets en kregen een prachtige ‘pot’ voetbal te zien. FC Aalsmeer sloot de eerste helft af met 3-1 winst, bleef ook de tweede helft scherp en won uiteindelijk van koploper ESTO met 5-1.

In Kudelstaart konden de voetballiefhebbers ‘gewoon’ langs de lijn aan de Wim Kandreef. RKDES 1 kreeg Nieuwkoop op bezoek en ook hier was er veel gejuich te horen. RKDES 1 speelde geconcentreerd en wist de keeper van Nieuwkoop liefst vier keer te passeren. Nieuwkoop kwam niet tot scoren. Eindstand: 4-0 voor RKDES.

De volgende dag, zondag 5 februari, kwam FCA 1 thuis aan de Beethovenlaan in actie tegen PVC uit Utrecht. De aanmoediging van de supporters gaf resultaat. FCA 1 liet een sterk staaltje voetbal zien, zowel aanvallend als verdedigend, en won de wedstrijd met 3-0. Het werd een vrolijke derde helft in de kantine.

Thuis en uit

Een weekje genieten van de overwinningen, maar komend weekend staan alle voetballers weer op de velden. Zaterdag 11 februari speelt FCA 1 thuis en krijgt ASC 1 uit Amsterdam op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Vanaf exact dezelfde tijd kan dichtbij huis naar de beetje streekderby SCW 1 uit Rijsenhout tegen RKDES 1 Kudelstaart gekeken worden op het complex aan het Konnetlaantje in Rijsenhout. Zondag 12 februari wacht FCA 1 een reisje naar Delft om het hier op te nemen tegen de voetballers van studentenvereniging Taurus 1. De wedstrijd begint om 15.00 uur.