Voetbal: Derby RKDES en Aalsmeer eindigt onbeslist

Kudelstaart – De derby tussen RKDES en FC Aalsmeer eindigde afgelopen zondag aan de borders van de poel in een gelijk spel: 2-2 werd het in Kudelstaart. In beide kampen werd al enige weken uitgekeken naar deze wedstrijd. Tijdens het Van Kouwenhoven toernooi in augustus wist FC Aalsmeer nog te winnen, maar de Kudelstaartse jonge formatie groeit steeds meer naar elkaar toe. Elke week raakt de ploeg beter ingespeeld, alleen het verzilveren van kansen moet beter. Trainer Donker predikte om vooral rustig aan de bal te zijn en om op het juiste moment de ruimtes achter de verdediging te zoeken. Het eerste gevaar was van de Afas/Nieuwendijk brigade. De vanaf rechts spelende Raymond Baars schoot de bal rakelings voorlangs. Raymond Baars speelde vanaf de rechterkant, omdat Rutger Spaargaren niet fit genoeg was om in de basis te starten. Frank Brugman startte op links. Hierna nam FC Aalsmeer het heft in handen en drong de Kudelstaartse formatie, die erg zenuwachtig begon, ver terug op eigen helft. De eerst kans voor Aalsmeer was voor Jeroen Ezink, maar hij vond de uitstekende sluitpost van RKDES, Tijn Kraak, op zijn weg. Na ruim 20 minuten kwam Aalsmeer op een terechte 0-1 voorsprong. Een voorzet van rechts werd door oud RKDES spits Dani Calmez schitterend met een omhaal verzilverd. Toch kwam de 1-1 ook al gauw op het bord. Een slechte corner werd slecht weggewerkt en vanaf rand zestien knalde uitblinker Lennart Kok de 1-1 tegen de touwen. Vanaf dat moment deed de Kudelstaartse FC niet onder voor Aalsmeer en ontspon zich een prachtige hartstochtige wedstrijd, goed geleid door de scheidsrechter Van der Hoorn. Hij liet doorgaan wat kon en floot af wat niet kon. Dani Calmez had Aalsmeer vlak voor rust op een 1-2 voorsprong moeten zetten, maar zijn schot was te gehaast en ging naast, net als een schot van Lennart Kok die ook zomaar de 2-1 binnen had kunnen schieten, ruststand daarom 1-1. Raymond Baars bleef na de rust geblesseerd achter. Hij had in de eerste helft de bal loeihard in zijn gezicht gekregen. Chiel Kok maakte zijn eerste elftal debuut bij RKDES. Hij ging centraal in de verdediging spelen, zodat de altijd zwoegende Roy Endhoven zijn plek, waar hij het beste tot zijn recht komt, namelijk op het middenveld, weer in kon nemen. Gelijk was te zien dat RKDES meer druk naar voren kon geven. Zijn eerste actie was gelijk goud waard, hij stoomde richting zestien meter gebied, maar werd hardhandig gestuit. Specialist Ivo Lentjes plaatste zich achter de bal en zijn schot verdween hoog in de touwen. Weliswaar werd de bal nog van richting veranderd, maar het blijft een prachtige goal 2-1 voor Kudelstaart.

De 3-1 lag op de punt van de schoen van Lars Winters, maar zijn inzet ging tot verbijstering van de circa 300 toeschouwer over de dwarsligger. Ook een schot van Mischa van der Scheur verdween over de dwarsligger, anders had de Afas/Nieuwendijk brigade zomaar op een riante 3-1 gestaan. Het grote manke van dit seizoen kwam echter weer boven drijven, het afmaken van kansen. Vlak daarna haalde Jeroen Ezink namens Aalsmeer, zei het op een gelukkige manier, de trekker over. In eerste instantie kwam de bal op de paal, maar via de rug van doelman Tijn Kraak rolde de bal toch in het doel: 2-2. In de laatste minuten van de wedstrijd konden beide ploegen de winst nog grijpen, beiden kregen nog een vrije trap op rand zestien. Beide keren volgde er een scrimmage voor de doelen, maar er werd niet meer gescoord.

Gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd, was de eerste helft voor Aalsmeer, maar de tweede helft was voor de Kudelstaartse formatie. Een juiste afspiegeling deze gelijke 2-2 uitslag. Aalsmeer wat meer in de aanval, maar RKDES de meeste kansen.

Al met al hebben de 300 toeschouwers een leuke aantrekkelijke wedstrijd gezien waarin beide ploegen wilden winnen en er een mooie wedstrijd van gemaakt hebben. Het bleef overigens nog lang ‘onrustig’ aan de Wim Kandreef. Zondag uit naar Real Sranang en dit zal geen makkelijke wedstrijd worden. Echter, er is volop vertrouwen in deze jonge frisse ploeg. Hoe meer wedstrijden er gespeeld worden, hoe beter de heren op elkaar ingespeeld raken en dan zal het scoren ook gemakkelijker gaan.